Om oss

Här är vi som bor på Villa Wågsol; Tompa & Maggan, dottern Olga med sin pudel Toy Boy.  Storasyster Angelika har flyttat till egen stuga med sina katter.

Alla som kommer hit tycker att vi bor så fint, högt läge framför skogen och utsikt över viken nedanför.  I den njurformade poolen under det skjutbara taket framför villan njuter Maggan av att sänka ner fläsket i varje morgon och avverka sitt simpass.

På kvällen föredrar Tompa att avsluta dagen i den kroppsvarma bubbelpoolen och låta vattenstrålarna massera ryggen. Vi har nog blivit lite hemmablinda.  Men vi gillar då vi har folk på besök när de påminner oss om hur idylliskt och skönt det är här.

Tompa älskar att laga mat, antingen på sin vanliga Husqvarnaspis, sin nyinköpa femlågiga rostfria grill eller på något av sina finurliga stek-och tillagningsanordningar. Han är en riktig Oppfinnar Jocke också och har tillverkat passande vagnar på hjul till både paellapannan, stekhällen och tandoriugnen så att han kan stå och röra om i maten och servera direkt vid bordet ute på altanen i loungen.

Tompa slukar kokböcker som Maggan läser deckare och har en hel bokhylla full i farstun. Där kan han sitta i massagestolen och drömma om nya rätter han ska tillreda! Gäster som äter av hans mat försätts oftast i matkoma och längtar tills nästa gång de blir hitbjudna!

Maggan lagar sällan mat, hennes specialitet är dock en mycket uppskattad sommarsallad som passar till de flesta rätter. Den tvingas hon oftast hacka ihop på order från kocken eller gästerna! Men hon är desto bättre på att dekorera, duka, hitta på teman, planera fester och andra aktiviteter, organisera och sätta andra i arbete!   Hennes kreativitet har ibland inga gränser. Så idéerna sprutar ur henne emellanåt!  Ibland funkar dem, ibland inte!

Som denna med att göra något av Villa Wågsol; då frågade hon sig och käre maken: vad har vi, vad kan vi, vad kan vi ge och vad kan vi få?

Vad vi har: alla resurserna med pool, gym, mysiga sittloungen, stort långbord med plats för ca 15 personer. Stort allrum inne med 5 meter takhöjd som alla bara älskar!  Miljön runt omkring här, skogen bakom, ett stenkast till vattnet med möjlighet till rodd, bad och fiske, boende för 12-15 pers i husbilarna på planen i skogsgläntan, gäststugan bakom och lite kringresurser till.

Vad vi kan: Tompa är en fena på att laga mat och är teknisk begåvad. Maggan är duktig på att organisera, planera, hitta på kul saker, roa och ta hand om gäster.

Vad vi kan ge: Vår kombo är unik har vi upptäckt och nu vill vi ta vara på allt vi har och kan. Vi ser gärna att andra får njuta av allt detta som vi har här!

Vad kan vi få: Förhoppningsvis ska vi få njuta när andra njuter. Och dessutom kunna tjäna lite på våra talanger och resurser och få något tillbaka för allt jobb vi har lagt/lägger ner här på Villa Wågsol!

Varmt välkomna till Villa Wågsol och njut av det vi har och kan!